هندبوک مهندسی صنایع در قالب ۲۵۶۷ صفحه به تعریف مهندسی صنایع و مباحث پیرامون این رشته از علوم مهندسی، پرداخته است.
حجم فایل : 19.6MB
كمتر فعاليتي را ميتوان يافت كه عاري از هر گونه عامل تهديدكنندهاي باشد ؛ از اينرو حفظ و صيانت از نيروي انساني به عنوان رسالتي مهم مطرح ميگردد و در اين بين بخش عمدهاي از مواردي كه سلامت جسمي و روحي
كاربران را به خطر مياندازد مربوط به شرايط ارگونومي محيطهاي كاري ميباشد . ارگونومي در لغت به معناي قانون كار (در حقيقت Ergo به معني كار و Nomos به معني قوانين و اصول ميباشند) و در عمل به مفهوم تطابق و سازگاري محيط كار ، ابزار كار و شرايط كار با تواناييهاي جسمي و رواني انسانهاست .
برای مطالعه این مطلب به ادامه مطلب بروید ...
شبیه سازی یکی از کاربردی ترین دروس مهندسی صنایع، کامپیوتر و سایر رشته ها است. نرم افزارهای مختلفی وجود دارند که شبیه سازی را آسانتر میکنند.
ARENA بسته نرم افزاری برای شبیه سازی سیستم های گسسته پیشامد است که توسط شرکت Systems Modeling به بازار عرضه شده است . ARENA نرم افزاری کامل برای انجام مطالعات شبیه سازی است و تمام قدم های یک مطالعه شبیه سازی را پشتیبانی می کند . ARENA انعطاف پذیری زبان شبیه سازی Siman و قابلیت های مدل سازی شی گرا را همزمان ارایه می کند و در عین حال از آسانی کاربردی محیط Microsoft Windows استفاده می کند.

برای استفاده از این نرم افزار حتما باید نرم افزار بابیلون را نصب نمایید!
مجموعه بسیار کاملی از نرم افزارهای مهندسی صنایع همراه با بخش های مختلف
به ادامه مطلب بروید..............
معرفی علم شبیه سازی
شبیه سازی (Simulation ) علم و هنر ساختن مدلی (مدلسازی) از یک پروسه یا سیستم ،جهت ارزیابی و آزمایش راهبردها میباشد و روشی برای آگاهی از نتایج ایده های پیشنهادی قبل از اجرای آنهاست. شبیهسازی در واقع مدل کوچک شده از یک چیز واقعی یا وضعیت اجتماعی یا یک فرایند است و روشی موثر در بررسی بعضی ویژگیها یا رفتارهای کلیدی در یک سامانه (System ) فیزیکی یا انتزاعی است. شبیهسازی در بسیاری مقولهها از جمله مدلسازی سامانههای طبیعی و انسانی، برای کسب بینش و آگاهی حول نحوه کارشان، به کار میرود. در موارد دیگر از قبیل شبیهسازی فناوری برای بهینهسازی عملکرد، مهندسی ایمنی، آزمایش، آموزش و مهارتآموزی استفاده میشود. از شبیه سازی میتوان برای نمایش تاثیرات و عواقب نهایی شرایطی متفاوت (که مثلا در واقعیت برقرار نیست) یا بررسی تاثیر عوامل موجود بهره برد.
برای توضیحات بیشتر و همچنین دانلود این نرم افزار به ادامه مراجعه فرمایید................
درسهای این رشته در طول تحصیل :
دروس مشترک در گرایشهای مختلف مهندسی صنایع:
ریاضی، معادلاتدیفرانسیل، برنامهنویسی کامپیوتر، محاسبات عددی، فیزیک ، شیمی عمومی ، مبانی مهندسی برق ، اقتصاد مهندسی، نقشهکشی صنعتی ، استاتیک، مقاومت مصالح، علم مواد، اقتصاد عمومی ، اصول حسابداری و هزینهیابی، ارزیابی کار و زمان، طرحریزی واحدهای صنعتی، برنامهریزی و کنترل تولید، موجودیها ، کنترل پروژه، کنترل کیفیت آماری، تحقیق در عملیات ، روشهای تولید ، تئوری احتمالات و کاربردهای آن، آمار مهندسی، آزمایشگاه اندازهگیری دقیق، کارگاه ..........
جهت نمایش کامل مطالب به ادامه مراجعه فرمایید....................
مهندسی صنایع، شامل کاربرد روشهای تجزیه و تحلیل اصول فیزیکی برای تبدیل موادخام و سایر منابع به فرمی که رضایت و احتیاجات آدمی را تامین کند، میباشد
مرور توانمندیها و خدمات مهندسی صنایع نقش و اهمیت مهندسی صنایع را بوضوح بیان میکند. امروزه حیات اقتصادی سازمانها و موسسات تولیدی و خدمات در بازار رقابتی شدید جهانی به استفاده بهینه از منابع در دسترس ‚ وابسته است. عموماً منابع در دسترس شامل مواد، منابع انسانی، ماشین آلات (شامل تجهیزات، لوازم جانبی، امکانات مورد نیاز شامل فضا و انرژی و ...)، منابع اطلاعاتی و منابع مالی طبقه بندی میشوند.
مهندسی صنایع ابزار لازم برای حصول اهداف سازمانی را بطور فراگیر و سیستماتیک فراهم میآورد و این نشانگر نقش و اهمیت بالای مهندسی صنایع بعنوان موتور محرک حرکت سازمانهای امروزی استفعالیت اصلی هر مهندس صنایع ارائه طرح برای بهبود سیستم های جاری و یا ارائه طرح جدید میباشد که به همین منظور قویاً نیاز به خلاقیت و نوع آوری جهت ارائه طرحهای نو و بدیع می باشد.
مهندسی صنایع رشتهایست که با طراحی، پیاده سازی و بهبود سیستمهای یکپارچه ای از انسان (human)، مواد (material)، اطلاعات (information)، تجهیزات (instrument) و انرژی (energy)مرتبط میباشد . این رشته بر پایه دانش تخصصی در علوم ریاضی، طبیعی، اجتماعی و نیز قوانین و روشهای تجزیه و تحلیل مهندسی و طراحی بنا شده است تا به کمک آنها به ارزیابی نتایج حاصل از سیستمهای یکپارچه بپردازد.
همچنین مهندسی صنایع راجع به مدیریت عملیات، مهندسی سیستمها، مهندسی تولید و مهندسی ساخت یا مهندسی سیستمهای ساخت آگاهی میدهد؛ وجه تمایز مهندسی صنایع به شرکت داشتن نقطه نظرات دانش آموختگان آن در کارشان باز میگردد. این رشته عموماً باعنوان مهندسی سیستمهای سالم مطرح است. (در یک جمله هزینه و زمان کمتر برای بازده و راندمان بالاتر)